Östra Gobde i med och motgång!

I gårkväll parkerade vi husbilen endast 10 kilometer från tystnaden och stillheten i Östra Gobde. Närmare än så kommer man nämligen inte utan snöskoter…

Efter att ha tagit en kopp ”Java” tillsammans med goda vännerna Mats & Eina i Raivoberg,  intog vi bädden i vår alldeles nya och fruktansvärt leriga husbil.
I morse lastade vi utrustning och förnödenheter på skotrarna, mera kaffe och avfärd… Föret var bra så färden blev rena söndagsturen. Vännen Mats lastade min favorithustru bak på sin skoter och gjorde oss sällskap över skog och myrar.
Östra Gobde har haft en ”snöfattig” vinter. Allt under 70 cm snödjup räknas som ”snöbrist”. De senaste vintrarna har ju varit mer än snörika så denna får väl ses som en kompensation för dessa.
Eld i murspis och järnspis.
Vattenhålet på sjön är ordnat.
Vattendunkar och bastubehållare är fyllda.
En älgköttsoppa (räcka-hela-veckan-typ) är tillredd.

Nu kommer motgångarna.
Tv, n vägrar starta.
Även mobiltelefonsignalen är för svag trots extraantenn.
Jag tar mobilen och skotrar ut till mitten av Östra Gobdejaur för att kunna ringa Canal Digitals support. Telefonnumret ligger hemma… en tur hem igen. Jag ringer och killen på supporten säger ”ta ut och sätt in kortet och berätta vad som händer”.
Jag förklarar att jag sitter på en snöskoter mitt på en sjö i Lappland. Han säger då ”var har du tv, n”. Nu var det nära att jag svarade ”på kälken”…
Killen var en trevlig prick sedan jag väl informerat honom om norrlänningens vedermödor.
Hur som helst så är Tv, n fortfarande lika fridfullt tyst.

Dags att sköta eldvakten…
I morgon tar vi nya tag…
Det faller ett snöblandat regn då det är dags att inta dubbelsängen efter sju månader i husbilens enkelbädd.

Var rädda om varann
/egon

 

 


Kommentarer
Postat av: Lena & Jan

Sa precis till Jan-Erik "hör du, det finns dom som har det värre". Han kan bröla som en björn då Canal Digital inte är TV närvarande efter 6 mån utlands-vistelse ha-ha ett microproblem, likt en fis i rymden, jmf med dina vedermödor! Du/ni har det som kallas 'norrländskt tålamod'. Välkomna hem!

2011-04-13 @ 11:49:47
URL: http://rullandeteamet.blogspot.com
Postat av: Inger Hammar

Hej och välkomna hem!

Canal Diogital brukar vara problem när man har gjort uppehåll. I år kom den igång som den skulle den 1 April, men vissa år har vi varit tvugna att få ett nytt kort.

2011-04-13 @ 11:55:10
Postat av: Yvonne & Christer

Inte ett ljud om bilen! Ni har ju kört en bit nu och är ni nöjda? Apropå Canal Digital så fick vi en ny box (utan kostnad) förra hösten och det kanske är det som är problemet? Jaja denna teknik! Nå't strul måste vi ju ha så att dagarna går :-)

2011-04-13 @ 12:14:09
Postat av: egon

I morse skotrade vi de 10 km över till Raivoberg och tvättade våra nya bilar, det blev ytterligare en när vi passerade Volvo i Umeå.Utifall nu inte favorithustrun skulle bli nöjd med den STORA så fick hon en Renault Clio som "sidovinst". Den är så bränslesnål så man går nästan på plus...

Husbilen är vi så här långt synnerligen belåtna med, om det nu inte sitter i att vi har för små krav... MEN DET TROR VI INTE!

Ang TV-eländet så har jag denna dag bytt microhuvet på parabolen, resultat noll!

Månne ett nytt kort eller...

Resorna upp på taket har nu blivit många... jag lovar.

/egon

2011-04-13 @ 14:46:03
URL: http://gobde.blogg.se/
Postat av: Lennart Ekelund

Vi bor i ett avlångt land ! I bland kan det vara härligt med tystnaden.Ni är ju i den underbara situationen att ni fått även motsatsen !Hoppas att ni njuter av vårvintern. Här utanför trippar stare o sädesärla sida vid sida...vi bor iett avlångt land !

Katarina 0 Lennart i Skällentorp

Ps ! tänk att få sova i "en riktig säng"....

2011-04-13 @ 15:57:17
Postat av: egon

Message to the world!!!

Efter otaliga resor upp och ner för en lång stege så ser vi nu på tv,n. Antennen hade vinklat ngn grad mot horisontlinjen, antingen p.g.a jordskalv eller snötyngd...

På tal om att sova i en riktig säng så vill vi mena att sängarna i nya bilen fyllde kriteriet på "riktiga sängar". Det säger i.a.f faforithustrun.

/egon

2011-04-13 @ 17:05:34
URL: http://gobde.blogg.se/
Postat av: Maud o Gullmar

Välkomna hem! Visst är det skönt o tyst utan Tv,men ibland.....Glad Påsk o var rädda om er.

2011-04-13 @ 19:13:53
Postat av: Yvonne

Välkomna hem!

Så skönt att höra att resan gått fint.

Ha det gott och skynda långsamt!

2011-04-14 @ 07:55:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0