Fest vid korta och långa bord!


Sista kvällen innan vi kastade loss förtöjningarna och rullade iväg från Ria Formosa i Portugallien dukade vi till en festmåltid a’la husbil. På menyn stod paellapannestekta revbenspjäll som slaktaren i Cabanas hade tillhandahållit mot en högst rimlig ersättning.  D.v.s att stekandet svarade Laila och Inga-Lill för. Måltiden blev en höjdare, en minnesvärd kulinarisk upplevelse. Drycken till anrättningen bestod av ett nytt rödvin som vi förmådde att ”sörpla” i oss utan allt för stort motstånd.

Morgonen efter var det hällande regn, kramkalas och avresa.

Vi tog sikte på Vila Real och ”propanmannen”, han som klarar att fylla alla typer av gasflaskor. Efter gasolen knappade vi in gränsövergången till Spanien och motorvägen mot Sevilla.
Strax innan vi kom till motorvägen hamnade vi mitt i en frontalkrock mellan två personbilar. En obehaglig upplevelse som förmodligen inte slutade väl för de inblandade.


Idag har vi ”knytkalasat”.
Nu tillsammans med ”Torresvenskarna”, ett par Ålänningar fanns även med vid långbordet. Vi hade dukat på en av Camping Torres husbilplatser. Alla hade med sig lite smågott, drickbart och matnyttigt. Rätterna blev många, solen och gästerna sken ikapp. Något fel på trivselfaktorn var det definitivt inte.

Nu har vi ”sovtid” och favorithustrun har parkerat boken och läsglasögonen. Strax ska jag ta parkeringen vid sidan av henne.

Var rädda om varandra
/egon

 

 


Kommentarer
Postat av: mats i träsket

Härliga bilder!! De från våra breddgrader är fina nu med, om man gillar gnistrande vinter och högt i tak.

2010-11-19 @ 10:38:42
Postat av: egon

Jag vägrar att tänka "snötankar", utifallatt man skulle få längtan mot de vita vidderna...

/egon

2010-11-19 @ 11:04:14
URL: http://gobde.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0