Algarve Express!


Vi tog tåget till Tavira.  Vi löste biljetter på tåget, 4,20 euro t o r. Har man en cykel så får den åka med, helt gratis.
Ett diseldrivet rälsburet åbäke som färdas mellan Lagos och Vila Real De Santo Antonio, fram och åter i all oändlighet. Ett stålmonster som skulle kunnat heta Algarve Express!

Klockan 1003 var avgångstiden.
Klockan blev 1013 innan vi rullade igång. Åbäket gör bara ett stop under resan till Tavira, detta är i Porto Nova. Några minuter senare är vi framme.
Precis utanför stationen i Tavira ligger Lidl. Foderanskaffning var ju resans huvudsyfte. Vännerna Tommy och Inga-Lill hade tagit sina elcyklar och mötte upp vid butiken. Tommy hade kopplat på cykelkärran för att rymma inköpen.
Kommer ni ihåg ”för gammalt” hur det lät när bryggarbilen passerade obygden. Då behövs alltså ingen beskrivning av klirrljudet då de startade hemfärden med cykelkärran lastad…

Vi var nu tomhänta och hade bara att invänta stålmonstret som skulle återföra oss till Cabanas/Conceicao, avgång klockan 1213. Inget är som ”väntans tider”, vi hann peta i oss en kaffe intill stationen. Vi var beredda då monstret rullade in, men då ingen reste sig för att gå ombord så var vi tvungna att kolla tidtabellen på nytt. Allt stämmer, monstret kommer till Tavira 1213 men avgår dock ej vidare. Nya djuplodande forskningar i tidtabellen, 1308 blir nya tiden. Dubbelkoll i en glasglugg och vi är nu övertygade om att vi ska få återse vårt rullande hem.

Tiden räcker till en lunchpizza hundratalet meter bort på ett ”minihak”. 3,50 euro stycket + 0,4 euro för vattnet. Pizzakocken tar efter beställningen en kompisrökarpaus ute på trottoaren. Jag påpekar att vi ska med ett Portugisiskt stålmonster inom 45 minuter… Undrar om inte han svalde fimpen. Allt gick så rasande fort att inom 10 minuter hade vi två pizzor på bordet. Jag passade på att betala pizzorna under väntetiden, kassatjejen var just ifärd med att stapla fyllda glassbägare och i hastigheten slog hon omkull dessa varvid ett antal gick isär. Förmodligen så räknas vi idag till deras mindre önskvärda kunder…
Pizzan var en smakfylld upplevelse.

Var rädda om varann och dubbelkolla ibland…
/egon


Kommentarer
Postat av: Yvonne

Det är tur att ni inte har bråttom :-)Det är härligt att vara pensionär!

2010-11-07 @ 14:57:19
Postat av: egon

Jepp!

2010-11-07 @ 16:17:55
URL: http://gobde.blogg.se/
Postat av: mats i träsket

Njut av värmen, det gör jag. Eldar allt jag hinner!!

2010-11-08 @ 12:04:51
Postat av: egon

I morse hade vi futtiga +9 grader (0530). En kallfront drar ned över sydeuropa. Ordningen nu delvis återställd (1530), +23,8 grader bakom bilen. Blåsigt.

/egon

2010-11-08 @ 16:40:51
URL: http://gobde.blogg.se/
Postat av: Yvonne A

Blåsigt? Det är bara förnamnet, vi hade nog orkan igår kväll och delar av natten.

Idag lugnt igen. Massor av löv att sopa!

Tält och vindskydd verkar stått pall tack och lov.

2010-11-10 @ 05:09:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0