Väg i tidvis väglöst land...!



Klockan 0900 denna morgon parkerade vi husbilen  på hemmaplan.
Morgonens resa blev förhållandvis kort, Raivoberg - Östra Gobde. Föregående tur var ju hemresan från Portugallien som drog ihop 5600 kilometer i övervägande skitväder med häftiga regn och snöfall.
Då var Europa som mest ogästvänligt.
I jämförelse var dagens tripp som en smekning...

Nu kan vi börja planera för nästa långresa som blir någon gång till hösten sedan vi packat älgköttet, slitit skinnet från ett antal björnar och höstfiskat.
Förmodligen blir det till att "gotala" med vädergudarna om att hösten blir lång och snöfri.

Favorithustrun tog lövkrattan och fortsatte med vårbruket. Själv avser jag att gå en runda till husbilen för lite vänligt sinnad "handpåläggning". Några vänliga ord kanske. En pålitlig vän ska man visa uppskattning...

Måste under dagen lyfta på abborrmjärdet nere på gårdsviken. Några nyfångade firrar bör det nog bli.
Meteorologen lovar kallt och "pissväder", men så länge man kan ösa båten och inte skotta ur den så är det ju relativt gynnsamt.

Var rädda om varann
/egon
 


Kommentarer
Postat av: mats i träsket

Hur går det med fjolårets " gårdsnalle". Syns det till spår efter den eller har den sökt nytt revir?? Kanske det var två år sen, tiden går fort ibland, men du hade ju en som lånade en fäll eller nåt av dig.

2010-05-26 @ 10:38:30
Postat av: egon

"Min" gårdsnalle finns sedan i höstas i björnhimlen. Denna vår har vi inte sett några spår i närområdet. En bit bort har däremot nalle försett sig med både älg och ren.

/egon

2010-05-26 @ 12:18:00
URL: http://gobde.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0