Det ryker och regnar i Östra Gobdejaur!



Häromdagen saltade vi in den fisk som vi avsåg att stoppa i rökkåtan.

I morse var den precis lagom salt för att rökas och oturligt nog så regnar det...  Men nu så eldas det i kåtan, regn eller inte regn så måste fisken in i rökens inferno… nu på momangen! Jag vill inte påstå att det är speciellt munter syssla i hällande regn då man ju måste vistas en hel del med arrangemangen  utomhus.

Alved ska klyvas, enriset ska hackas, sedan elda, elda, elda… Hålla koll och hoppas på ett bra resultat. Två rökningar blir aldrig likadana. Lika spännande varje gång… lite av att hållas på "halster" tills man sett och avsmakat anrättningen.

Visste ni att om man lägger några sockerbitar intill fisken under rökningen så får man en extra vackert brun färg på anrättningen.

Favorithustrun delar sin tid mellan symaskinen och fiskrökeriservice från verandanivå. Här dränker vi bara en person åt gången.

Eftersom man nu är dyngsur av hällregnet så är det nog lika bra att tvätta av husbilen, den är ju liksom en själv,  blötlagd och klar…

Temperaturen visar +9 grader och vattenmusiken spelar på verandataket.

Det går mot lunch, nyrökt sik med en sallad...

Var rädda om varann
/egon


Kommentarer
Postat av: mats i träsket

Låter dock som du får lön för mödan. Ny rökt sik är icke att förakta, och bastun går ju starta för en genomvärmning av rökaren.

2010-06-03 @ 12:21:19
Postat av: egon

Så rätt, så rätt Mats!

/egon

2010-06-03 @ 13:28:20
URL: http://gobde.blogg.se/
Postat av: Inger Hammar

Åh vad det låter gott! Jag älskar sik.

Här har vi äntligen efter en bedrövligt våt och kall maj fått sol och 20 grader varmt.



Ha det gott!



Hälsningar



Inger

2010-06-03 @ 13:45:42
Postat av: egon

"Titta in" så bjuder vi

på denna kulinariska "rökelse".

/egon

2010-06-03 @ 16:17:59
URL: http://gobde blogg.se
Postat av: Inger Hammar

Tackar!



Vi har väl kanske inte precis vägen förbi, men trevligt hade det varit.

/Inger

2010-06-04 @ 17:08:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0