En njutbar svensk!

 

Igår frossade vi i svenska köttbullar.
Den klassiska svenska maträtten som numer har fått en internationell lansering via IKEA. Men denna gång så låg inte IKEA bakom lanseringen.
YVONNE & LASSE, våra husbilsvänner tillika grannar på Campingen i Torre var kvällens KRÖGARE.
Vi som hade bänkat oss i förtältet var förutom värdparet, undertecknad med favorithustrun Laila, samt Peter & Sheila Riggs från engelska Cornwall.
Jag är synnerligen tveksam till att denna utsökta gourmetmåltid hade gått att uppbringa på någon svensk "köttbullsrestaurang". Där fanns alla de smaksensationer som ska finnas, där fanns även två varianter av SVENSK lingonsylt... och såsen var sådan att om ljuset slocknat hade man nog ätit den med sked...

Våra vänner från Cornwall verkade till fullo njuta av den "genomsvenska" anrättningen. Det hela blev en alltigenom lyckad afton!
Som avrundning på kvällen blev det en ostbricka och ett glas rött.

Måltiden ackompanjerades av regnsmatter på tälttaket, men om regngudarna hade för avsikt att frånta oss något av matupplevelsen så misslyckades dom kapitalt...

Ät gott och var rädda om varann
/egon



Kommentarer
Postat av: Yvonne

Oj! Så roligt att Du gillade maten.

Nu får man se upp så man inte blir högfärdig.

Att äta mat tillsammans är alltid trevligt, i rätt sällskap. Gästerna var strålande och medförde div. flytande godsaker. Tack själv, det gör vi om!

Favorithustrun och jag har redan bestämt.........

2010-01-11 @ 15:36:27
Postat av: mats i träsket

Skönt se ni får "riktig" mat i söder. Har ju bara vistats kortare tid i utlandet, runt en vecka i taget, men nog hinner man längta efter hemlagat i slutet av vistelsen. Vad man längtar efter här, som jag sökt lite efter med, är Gyros. Ätit ett antal i Grekland, ingen hälsokost kanske, meeeen sååå gooott.

2010-01-12 @ 11:58:09
Postat av: egon

Jag undrar om inte någon "pizzatrillare" kan få fram en gyrosportion. Med den överproduktion av pizza-kebabställen bör ju dylika godsaker stå som "spön i backen"... eller

...lite av kebabrulle va?

/egon

2010-01-12 @ 16:17:52
URL: http://gobde.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0