Ömsom regn, ömsom sol!


Och regnet det bara öser ner...

Egentligen så är det precis som hemma, efter regn kommer sol. Efter en torrperiod kommer det väta. Efter en snöfattig period kommer det massor med snö, åtminstonde på hemmaplan. Här på spanska solkusten lär det väl inte komma någon snö.
Efter en varm period kommer kylan...

Det har regnat kopiöst här i Torre del Mar under det senaste dygnet. Vi har dessutom slagit ner våra bopålar under ett sydländskt jätteträd som förstärker regnljudet på husbilstaket så mycket att favorithustrun kom med kommentaren "man borde ha hörselskydd".

Egentligen så ser jag ganska positivt på att köldperioden på hemmaplan blir långvarig. Varje vinter brukar det ju bli en köldknäpp i några veckor och nu hoppas jag att det är den som pågår just nu. Sen är "extremkylan" över, hoppas jag, lagomt till rullningen mot norr.

Förra året då vi rullade mot norr hade vi den osmaken att pricka in den vinterns köldknäpp och oväder. Den gången var det i mitten på februari... Vi hade -7 grader då vi övernattade på en fransk bondgård söder om Dieppe, allt var fruset, även vattenledningarna, den franska damen stickade sockor åt hönsen... tror jag. Sedan jäktade vi över Engelska kanalen för att undvika en svår storm, i Holland mötte vi vintern, ymnigt snöfall i Meppen i södra Tyskland. Mötte plogbilarna på Bältbroarna. Temperaturen hade sjunkit till 15 minusgrader i Tenhult/Jönköping då vi servade husbilen. Minus 22 grader då vi övernattade utanför Örnsköldsvik. Minus 27 grader vid övernattning i Svensbyn/Piteå, då lade gasolen av..., den gasol som vi fyllt i Portugal var utblandad med butan. Den natten stod inte den Portugisiske gasolgubben högt i kurs, som tur var hade jag en svensk 11-kilos kompositflaska i reserv. Nästa dag passerade vi Älvsbyn, där visade termometern minus 33 grader.
Första natten i Östra Gobdejaur föll temperaturen till -37 grader...
När vi nu så småningom rullar mot norr så hoppas vi på en mild period, vi ska ju passera några bergskedjor som kan bjuda på VINTER.
Men först ska vi rulla mot söder, mot Portugal och Algarvekusten...

Det regnar ännu, allting är blött, blött, blött, åtminstonde utanför husbilen.
Temperaturen denna tidiga morgon visar på +12 grader och klockan är en kvart i sju. Jag ska ta mina piller och duka fram lite frukosttillbehör. Igår inhandlade vi en burk "Pate´Salmon´, bör ju vara en laxpate. Den ska nu provsmakas...

Var rädda om varann
/egon


Kommentarer
Postat av: Inger

Vädrets makter kan vara lynniga,,,,

Har ni varit i London?

När kommer ni till Norden? Håll er torrskodda och kör försiktigt.

2010-01-05 @ 09:36:15
URL: http://ingersord.blogspot.com
Postat av: egon

den 14 jan till London. Sedan mot Portugallien, efter detta börjar vi så smått fundera på gäddfisket och dylika begivenheter...

/egon

2010-01-05 @ 10:09:04
URL: http://gobde.blogg.se/
Postat av: Freedomtravel

Tråkigt att ni har så mycket regn. Men ni kan ju som sagt trösta er med att vi har riktigt kallt här i Sverige! Visserligen skönt att slippa slasket, men när man redan har -15 grader känns det sådär när SMHI säger att nu snart kommer den riktiga sibiriska kylan... dvs det ska bli ÄNNU kallare...

2010-01-06 @ 19:36:09
URL: http://www.freedomtravel.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0