Gobdetystnaden!


Det känns "både ock" att ha sina vänner på visit.
Nu undrar nog gemene man vad som föranleder detta uttalande… Jo, se när dessa åker sin väg så blir det så tyst, så tyst. Det har varit så trevligt att få rå om våra husbilsburna vänner.
Dessutom är det ju ganska enkelt att vara värdfolk när dom som ”skalman” hade den goda smaken att släpa med huset…
Visserligen brukar man ju säga att man ska bryta upp när man har som roligast... men just nu så känns detta alldeles fel.

Till och med en eftersläntande talgoxe som med familjen okuperat holken framför verandan har rest vidare. Den gynnaren drar ju inte mot syd när nordan sveper ner med kommande snöoväder, så jag har lovat att bjussa på solrosfrön och älgtalg vart det lider.

På tal om älgtalg så krävs ju att man först nedlägger en sådan, älg alltså! Om inte så blir det till att göra Arvidsjaur och införskaffa något matnyttigt till de små liven.

Idag tog jag en promenad ner till stranden tillsammans med favorithustrun, sjön låg blank som en spegel. Huga så vackert... och så tyst.

Barn och barnbarn i Svensbyn meddelar att dom avser att komma och underhålla oss ett par dagar, det ser vi nu fram emot. Då står nog blåbärsplockning på agendan.

Till våra besökare som nu rullat vidare mot Åland, Munchen och Stockholm vill jag bara säga. Hoppas ni får återfall... 

Var rädda om varandra
/egon


Kommentarer
Postat av: inger

Tystnaden är en lyx...Njut!!!!

2010-08-16 @ 21:00:17
URL: http://ingersord.blogspot.com/
Postat av: egon

Vi gör vårt bästa!

/egon

2010-08-16 @ 21:23:38
URL: http://gobde.blogg.se/
Postat av: Anette

jo blåbär och förhoppningsvis något hallon om vi hittar.

2010-08-16 @ 21:39:33
Postat av: Lena & Jan

Ååh, åh blå bär det är lyckan att finna, men hur dylika härligheter finna? I Skåneland har de alla torkat, dock i Småland till en liten dessert har repat!

Tystnad likt er har vi upplevt i Jämtland, den är ljuvlig o något som alla skulle "lyssna på" någon gång, man längtar ständigt tillbaka!

Skånehälsningar Lena & Jan

2010-08-16 @ 21:59:24
URL: http://rullandeteamet.blogspot.com
Postat av: egon

Jan & Lena, om ni vid ngt annat tillfälle lämnar den skånska myllan med en nordlig kurs så har vi alltid en plats ledig i Östra Gobde. Många brukar säga "vi kanske åker förbi". Jag brukar säga, "gör inte det"... ÅK IN!

/egon

2010-08-17 @ 11:36:47
URL: http://gobde.blogg.se/
Postat av: mats i träsket

Det stämmer här med detta med tystnaden och lugnet. När barnen varit hem inträder alltid en period av " seperationsångest", den håller på klinga av, men inte längtan efter dom. Vi går mot höst, känns så på luften de senaste dagarna, samt svärmande bärplockare!

2010-08-18 @ 08:42:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0