22 april i Östra Gobde!


Vintern är som värken, den vill inte släppa taget. Men trots allt så kan vi konstantera att vi gjort vissa framsteg, åtminstone vad gäller vinterns tillbakagång.
Våran röda fina postlåda var osynlig fram till påsk då barnbarnen Ville & Ida gjorde en grävande insats. Efter den insatsen såg man locket, NU SER MAN HELA LÅDAN.

När vi igår under vår vandring på skaren tog en paus nedanför Skirvos klippbranter, då kom en räv trippande. Vi skrämde även en grupp älgar i en myrkant när vi tittade till en saltsten. Vi såg ganska många strörenar, men inte ett spår efter våra yrvakna nallar.
Kanske att dom tagit sovmorgon...


I Skirvoområdet ligger vårt närmsta berg med ett gammelskogsområde som frekvent innehåller träd med en ålder över 250 år. Domänverket (numera Sveaskog) har tidigare gjort diverse försök att få skövla detta oskattbara urskogsområde, men tack och lov har man då stött på "patrull" som gjort att skogen idag är fredad. Men om aktiekursen faller så vet man aldrig...
Idag ska vi korsa sjön och vandra i området söder om Östra Gobdejaur.

Klockan går mot 0800. Temperaturen visar -2 grader och frukosten är avklarad.
Favvon drar just nu på sig nödig vandrarutrustning.

Tillägga bör kanske att vi hitintills ännu inte fått någon post i lådan, men den funkar ju bra om någon förbipasserande vill lämna ett meddelande.
Dessutom ser det ju ganska så civiliserat ut att ha en postlåda...

Var rädda om varann
/egon




Kommentarer
Postat av: inger

för att vara utrustade med så många postlådor som ni så är det ju märkligt att det ska flera veckor att få fram ett brev till er!

2010-04-22 @ 12:57:25
URL: http://ingersord.blogspot.com/
Postat av: egon

Postgången är som vårisarna, inget att lita på...

Vidare så har vi aprilväder. Vi fick lite spårsnö på skaren i morse, men på andra sidan sjön fanns ingen nysnö, däremot ett renkadaver.

Naturen ger och tar...

/egon

2010-04-22 @ 13:52:42
URL: http://gobde. blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0