Älgjakten startar!

Det är premiärmorgon till årets älgjakt.

Östra Gobdejaur har ett gråmulet morgonväder, det har regnat en del under natten. Man färdas tyst uti markerna då allt är mjukt. MEN för att riktigt bekräfta ryktet om den långsamme norrlänningen så måste jag erkänna att vi startar ingen jakt förrän i slutet på veckan... Nu är det ju inte på det viset att vi har svårt att komma igång p.g.a vår sävliga framtoning utan vi ska liksom invänta den dagen då bygdens "utstötta" kan komma hem och delta.

En livsmedelshandlare sa vid något tillfälle, "de enda gångerna man ser gubbarna i butiken är dagarna före älgjakten" då får inte inköpen vara av slumpartad karaktär, då är dilikatessdisken välbesökt. Då ställs höga krav på "inköparen". Gumman får följa med som bärare... Det var då det. För ca 30 år sedan stängde man ner företagen inför älgjakten, dom anställda fanns ju hur som helst ute i älgskogen, förmodligen även företagaren.
Idag så har livsmedelshandlaren fått stänga butiken. Vem vet han kanske blivit äljägare. I så fall har han ju en sorts fortsatt kontakt med delikatesserna.

Björnjakten rullar vidare med ett jämt resultat...

Min favorithustru föreslår en morgonfika.

Var rädda om varann
/egon

Kommentarer
Postat av: mats i träsket

Jo tänk hur det var förr. Båtfabriken stängde, och återförsäljarna förstod ingenting. Och då, för länge sen var det ju matinköp o planering och nerver veckor före älgjakt. Nu gick det lite fortare, kaffe och vatten i midjeväskan, en palt och en bullens i ryggan så var det klart. Men nu förtiden sitter man ju inte på samma stubbe från gryning till skymning heller.

2009-09-08 @ 10:19:59
Postat av: egon

Så rätt, så rätt!

/egon

2009-09-08 @ 17:19:19
URL: http://gobde.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0