Vi är här nu!


Att vi är här råder nog ingen tvekan om.
 Palmer som vajar, människor som har mist kläderna och en temperatur på +25 grader. Även vägmätaren i husbilen som ökat med 420 mil talar om att vi är långt från Östra Gobdejaur där rapporter berättar att man har ca 20 cm snö.

Vi har genomgående valt mindre vägar trots de "problem" som detta kan medföra, men vi slipper några tusenlappar i vägtull, vi får MASSOR med upplevelser och ser vyer där orden inte räcker till.

Igår gjorde vi den sista etappen mot den "riktiga värmen". Vi rullade från en plats i södra Frankrike som heter Millau, ner till medelhavet, förbi Perpignan och längs kusten in i Spanien. Vi navigerade oss till en plats vid bukten "Golf of Roses" och staden Figueres. Figueres ligger strax norr om Barcelona. Där landade vi på en camping intill havet som kunde erbjuda WiFi uppkoppling för vår dator. Jag har ju inte kunnat använda datorn sedan vi övernattade i Limhamn, abstinensen var påtaglig... Nu blev det lite fel, jag använder den för att skriva men kan inte KOMMA UT PÅ INTERNET.

Inga incidenter har inträffat under de sexton dagar som resan hitintills pågått. Småsaker som att tränga sig före i franska städer där gatorna inte är bredare än husbilen hör till vardagsmat. Öronproppar är bra att ha när dom tutar på en... Att man ibland måste ta ett par varv i rondellerna för att bestämma en riktning är även det ett sorts "normaltillstånd".

Nu är morgonkaffet kokt, favorithustrun sover och en kraftig vind ruskar i husbilen med jämna mellanrum. Temperaturen var +16 grader klockan 0600. Dagen blir svettig...

Under förmiddagen ska vi rulla vidare mot söder. Om några dagar avser vi att ha tillryggalagt ca 80 mil till och då befinna oss i Torr del Mar på Costa Del Sol. HEJ VA DET GÅR!!!

Skaffa öronproppar,kramas och var rädda om varann
/egon

Kommentarer
Postat av: mats i träsket

Hej vad det går, och hej så riligt se din blogg igen. Du var inte ensam om abstinens ett tag. Låter vettigare vara där än jaga älg på frusen snö som skrapar, men det är ju nu agnarna sållas från vetet sägs det. Eller sållas från vettet som jag menar....

2009-10-13 @ 09:34:24
Postat av: inger

Äntlisch....

Nu vill jag läsa nya blogginlägg lite oftare från och med nu.... Fortsätt att må... Här i Träsket skiner samma sol men det är minus på den där löjliga mätaren....

2009-10-13 @ 09:43:02
URL: http://northlongswamp.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0