Adventspyntande!


Första advent står för dörren.

Vi har lite svårt att riktigt uppbringa den där rätta känslan när man befinner sig här på Spanska solkusten. Men vi gör så gott vi kan, plockar fram den klassiska adventsstaken, någon tomte dyker upp, den lysande renen, någon julduk, några röda ljus och lite rödvin...
Adventsgranen är en liten enbuske som vi hade för avsikt att montera upp igår, men det sket sig som man säger. Det stormade så allt som inte var surrat for omkring som ett skepp i storm. Ett vindskydd/insynsskydd vi hade monterat nära husbilen gav upp, klädlinan med handdukarna gav upp. MEN VI GAV INTE UPP!
Nu har vinden mojnat så vi avser att fullfölja "pynteriet".
Närmast ska vi göra en tur till en kines-bazar och komplettera pyntet. Det som man inte hittar hos kinagubbarna finns inte... tala om diversehandel.

Som sagt, att adventspynta när temperaturen är mer än +20 grader är inte alldeles enkelt, men vi går efter almanackan. Tradition är tradition oavsett var man befinner sig.

Det är ännu mörkt utanför husbilen. Ett ljus står tänt på bordet. Favorithustrun har gjort en "sällskapskaffekortis" och sedan återvänt till sängen med en bok. Jag lyssnar på naturmorgon i SR P1 samtidigt som jag misshandlar laptopen.
Temperaturen är + 14 utomhus i denna tidiga timma. Om det inte blir regn så kan vi nog räkna med ca +22 grader under dagen.
Nu ska jag ta ytterligare en kopp och planera dagens straffrunda.

Var rädda om varann och glöm inte att blåsa ut ljusen
/egon



 

Kommentarer
Postat av: Yvonne

Gud välsigne armeringsjärnen.

2009-11-29 @ 07:33:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0