Julvinet är inhandlat!



Igår tog jag tillsammans med favorithustrun en långpromenad.
Nåväl, vi promenerar ju dagligen, men nu hade vi beslutat att gå upp till varuhusen Eroski och Dunnes Store som ligger ett antal kilometer in från kusten.

Några egentliga inköpsmål var inte planerade, lite ögonshopping och en kopp kaffe var nog hela "inköpslistan".
Först gjorde vi Dunnes Store som resulterade i varsitt klädesplagg och något mindre tillbehör avsett för favorithustruns utlandsbaserade tomteverkstad.

Sedan "anföll" vi Eroski där vi strosade runt mellan dignande hyllor. Tänk så mycket man INTE behöver. Så småningom hade vi kommit fram till vinavdelningen, den har storleken som ett större svenskt systembolag.
Där beslutade vi att inhandla ett par flaskor rödvin, vi valde ut två i prisklassen 1,6-1,8 euro. (motsvarar ca 60-70:- vin i sv). När vi sedan betalade så höjde jag lätt på ögonbrynen, den ena flaskan gick på nästan 6 euro... Det visade sig att vi hade nog slarvkollat prisskyltningen vilket resulterade i att vi nu hade investerat i JULVINET.
Den flaskan i sverige kostar förmodligen mer än 150:-, ett "DYRVIN" alltså.
När vi nu iklätt oss spenderbyxorna så valde vi att köpa två tågbiljetter till återresan. Där rök ytterligare ca 13:- per person...

Väl hemma i Torre del Mar så blev det middag i förtältet. Den bestod av något som liknar vår strömming, till detta egentillverkad potatis/blomkålsmos och en glas vitt.
Herreminje så gott det är med MAT!

Var rädda om varann
/egon


Kommentarer
Postat av: inger

Rackarns då är vi där igen......

Själv håller jag mig till Kranvodka idag!

2009-12-03 @ 13:49:52
URL: http://ingersord.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0