Hösten är här!

Snart så...

Hög klar luft, löv som blir gula, fyllda bärhinkar och ryggont, stuginbrotten ökar, man tänder en brasa på morgonen då man kan konstantera att hösten har gjort sitt intåg även inomhus.
De två senaste nätterna har temperaturen fallit till +3 grader här i Östra Gobde. Det känns lite vemodigt att se blomsterprakten ge vika inför kommande frostnätter. Erfarenheten säger oss att om en dryg månad har vi fått första snön på Gobdetallarna. Den stannar knappast kvar utan ger nog bara en förvarning om bistrare tider. 

Snart ska vi dra upp båten, men innan dess ska vi landa några fiskar till...tror vi. Om inte annat så har vi ju fisk i vår fiskodling. Där finns ca 110 regnbågar med vikter mellan 1 och 5 kilo. MASSOR MED OMEGA-3 BLIR DET.

Bärplockningen blev avklarad i förrgår. Åtminstonde vad gäller blåbären. Vi blandade aldrig in UD utan gjorde liksom en "snabbis" på vägkanten här i Gobde. Kapitalet och bären bytte ägare, det hela bekräftades med ett thailändskt leende och alla var nöjda.
Idag får vi besök av Anders och Anette med barnbarna Ville och Ida, dom ska plocka blåbär och hallon. Dom kör upp från Svensbyn och stannar över natten.

Min favorithustru hotar med att stiga upp...
Själv tänker jag agera diskmaskin, en ganska feminin syssla...

Var rädda om varann
/egon

Kommentarer
Postat av: inger

Men vad är det jag skådar, har du lagt in en snöbild!!!!!

Nu får du väl besinna dig lite, först ska vi ha en njutbar höst så det så!

...Tack för senast!

2009-08-16 @ 17:23:14
URL: http://northlongswamp.blogg.se/
Postat av: egon

Björnjakten startar om fyra dagar, därefter älgjakten, -1 grad i förrgårnatt. Åkte härifrån mot sydeuropa förra året i snöstorm, då skrev vi den 4 oktober. Ny rem till snöslungan idag...

Så polera snöskyfflarna även vid kusten...Tror inte den globala uppvärmningen har nått Östra Gobde än.

/egon

2009-08-17 @ 08:36:08
URL: http://gobde.blogg.se/
Postat av: inger

,,,,den enda jakt som jag ska tillåta mig är en viktminskning! har gått in till skogen efter fridhem på morgonen och där vittnade spår på vägen att älgar idkat någon fråm av jitterbugg eller nån annan vild dans....Vi har ju Stefan med traktorn....

2009-08-17 @ 10:34:03
URL: http://northlongswamp.blogg.se/
Postat av: mats i träsket

Snö eller gräs?? Röstar nog på gräs, men det fick dämpa farten lite. Har klippt 3 ggr i veckan nu, har INTE gödslat, en gång i veckan räcker väl Men man får ju motion i alla fall. Snö = mycket kläder på och av, leve hösten......

2009-08-17 @ 16:22:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0