Nu är det hjul igen!

Och så kom då snön.

Det var redan i lördags som kung Bore slog till. Först bjöd han på minus sju grader under nattens tysta timmar, sedan tog han beslutet att bjuda på lite snö.

Redan på fredag hade vi kört upp husbilen på plan mark, packad och klar för avfärd. Väderleksprognosen var av den arten att vi inte ville stå i ett motlut när vi väl avsåg att "rulla sta".
Vid lunchtid hade vi låst dörrarna och minerat området, allt kändes tillräckligt  tryggt för att våga ge sig ut på det Europeiska vägnätet.
Det mesta jag kunnat se av den europeiska bilismen har jag sett i Gobdes närhet, oftast har det varit "germanska" bildårar som kallar sig för testförare. Nog fan kör dom så testarna ryker alltid...
De resor vi gjort till Spanien och Italien har väl inte fått oss att direkt ändra uppfattning om dessa europeiska bilförare.

Nåväl, vi har nu beslutat att ge dom en match på hemmaplan så vi drar mot syd med vår husbil.

Hur tokigt det än kan låta så gladdes vi över busvädret, dels så kändes det liksom mera legitimt att åka iväg när det var vintervitt, dels så slapp vi att skita ner bilen längs grusvägen som nu var snötäckt.

När dessa rader sätts på pränt har vi "landat" i Herrängen söder om Stockholm. Något "raka spåret" hit har det inte varit. Vi har övernattat i Svensbyn - Gammelstan -och Örnsköldsvik.
När vi i morse slog upp våra ljusblå i Flärke (Ö-vik) så kunde vi njuta av tre rådjur som betade sin frukost nära husbilen.
Vi har även under hitresan kunnat konstantera att viltet far illa i bilismens tidevarv, en räv, en grävling och en mink har vi sett överkörda.
Men det kanske bättrar sig nu när Volvo drar åt svångremmen...
Jo, en sak till: vår bil är JÄTTEBRA, DEN LÅG FÖRST I ALLA KÖER...

Temperaturen var i morse minus 3 grader och gräset var frostvitt.

Var rädda om varann
/egon


Kommentarer
Postat av: inger

Kör försiktigt och blogga ofta och mycket!

2008-10-09 @ 08:48:06
URL: http://northlongswamp.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0