Nätter!

Man har så många mer eller mindre romantiska ord vad gäller nätter, det är "ljumma nätter", "månljusa nätter", "romantiska nätter", "tropiska nätter", "månskensnätter" o.s.v.
Litteraturen är smockfull av romantiserade nätter. Få är nog de nätter som fått epitetet "värkbrutna nätter", man måste nog in i den medecinska litteraturen för att hitta dom nätterna.

Mina nätter har nog till övervägande del epitetet "värkande nätter".  Det är nätter då kroppen tar straffet för att den strax innan fått uppleva en dag, en ganska normal dag med sysslor i små doser som man i sin enfald hoppats inte ska ge de nätter som jag här avser.

Vissa perioder kan vara riktigt gångbara, då är det alltför lätt att göra det där som man skulle ha gett blanka den i. Man invaggas ständigt i en falsk trygghet, ett lurigt löfte om att man ska slippa ifrån den förhatliga VÄRKEN, slippa nätter som den gångna natten.
Att ha en reumatisk sjukdom är som att vara spelmissbrukare, man tror in i det sista att man har en bättre morgondag, men liksom i spelandet så blir man oftast lurad.

Det kan tyckas som att det finns en enkel lösning på en reumatikers dilemma, GÖR INGET SOM BELASTAR RÖRELSEAPPARATEN. Stopp och belägg, vi vet ju samtliga att så funkar inte en människa.
Vidare så måste en reumatiker lägga stor vikt vid att hålla rörelseapparaten igång, om inte så funkar det som att strunta i att sopa snön från bron, efter en tid så får du inte upp dörren för all fasttrampad snö.

Enda skillnaden är att för en reumatiker kommer inga soliga vårdagar som gör att dörren går upp igen.

Reumatiker är en av de grupper som under många år kräver sjukvårdens resurser,men är även en grupp som gör att apoteksmonopolet blomstrar.

En slutsats kanske kan bli att man måste vara ganska frisk för att orka med att vara sjuk.

Nu har solen börjat belysa Ö Gobdejaurs tallhed och ger löfte om en underbar marsdag.
Termometern visar på -21 grader och morgonkaffet är klart sedan ett par timmar.
Dagens medikamenter ligger vid filtallriken och allt verkar bli en upprepning av morgonbestyren.

Glöm inte att ta er medecin och var rädda om varann

/egon




Kommentarer
Postat av: inger

..ibland är dom korta... Det skulle vara bra om dom passade på att vara korta då dom är onda...och långa då dom är romantiska....Fast då lanske man inte sover överhuvudtaget...
Nu blev det invecklat värre...

2008-03-04 @ 09:42:40
URL: http://northlongswamp.blogg.se/
Postat av: Mats

Ja du Egon, jag antar att min fars text i en dagbok skulle passa in även för dig. Enda skillnaden kanske är att han kände sig väldigt ensam just då. han skrev; dagarna är långa, nätterna ännu längre. Han sa till sin läkare en gång att; skriver du ut ett piller till behöver jag varken frukost eller lunch. Värk är värkligen botten. Och vad kallt ni hade.

2008-03-04 @ 18:30:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0