Töväder och vårsol!

Idag hade vi en försmak av VÅREN.

Det infann sig i alla fall en liten, liten känsla av att det led mot sommar. Vi kunde läsa av 7-8 plusgrader på skuggsidan, det hade bara varit två plusgrader som varmast sedan senaste köldknäppen gett upp.

En kontroll av tio års dagboksanteckningar från Ö Gobdejaur visar att inget väderläge är mer normalt eller onormalt. Vi har haft bara sydsluttningar i mitten på april vissa år, meterdjup snö vissa år och temperaturer på -25 grader i mitten på april.
MEN gemensamt för alla dessa tio år är att vi har kört King Cab med 4-hjulsdrift fram till huset någon av dagarna mellan 5-14 maj. Ganska stora snömängder har ibland funnits kvar,men det har även hänt att den oplogade vägen har varit nära på snöfri.

Några ton snö ligger kvar på verandataket, detta då tidigare takras gjort att drivan når till takkanten, även våra två timmerstugor har snötyngda tak.

Det är olika som man säger...

Idag skotrade vi till en sjö som i "forna dar" d.v.s 7-10 år sedan kunde leverera någon eller några granna öringar under en pimpeldag. Den tiden är dock förbi, inga nya fiskutsättningar. Idag sopar nya kvastar.

Alltså, ingen öring denna dag, men ett blossande ansikte och efter ett stopp på en tjärn några kilometer bort så hade vi trots allt ett 15-tal abborrar på köksbänken vid hemkomsten.

Vi slog igen mårdfällorna igår, även detta får ju ses som ett vårtecken.
Vem vill störa skogsmårdens vårkänslor?

Var rädda om varann
/egon



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0