Julpynt och kalldrag.

Idag har vi gjort en mellanlandning i Arvidsjaur och inhandlat lite julpynt i form av småtomtar, halmpryttlar, ljusstakar, de senare både för el och ved (tändsticka ni vet ), även lite annat pryttligt att glädjas åt i juletid.
Lite blockchoklad och en cd med julklassiker, here we go!
Julklassikern innehåller en skön samling artister, vi provkör ikväll: Carola, Crister Sjögren, Åsa Jinder, Sissel Kyrkjebö, Tommy Körberg m.fl

Vi hade precis startat från Träsket (norrlångträsk) då snöovädret mötte oss på sin resa från väster i riktning mot Finland. Det var ett rejält nederbördsområde som skapade en del problem med att hålla rutan snöfri.
Sedan vi bunkrat några dunkar bensin i Arvidsjaur till det facila priset av 12:29 per liter drar vi vidare i snöyran.

Innan vi kommer till slutmålet för bilresan som är beläget på Bo-Göstas gårdsplan i Viståsen så har det kommit ca tio centimeter nysnö.  Nu har vi bara att lasta skoterkälkar och utöva en påklädningsseremoni innan vi drar de sista sju kilometrarna in i vildmarken och vårt Ö:a Gobdejaur.

Nu dj-ar känner jag ett "kalldrag" i hårbotten, skoterjackan hänger kvar i hallen i Träsket. Här blir det till att inprovisera. Lailas extrajacka är ju ett antal nummer för liten, men då jag stoppar in armarna och använder den som frontskydd så funkar det.

Släng er i väggen vädergudar för nu är vi här.

Nu vankas blodplättar av renblod och några hemlagade piroger, lite förtida julmusik och en skön kväll.

Sopa undan snön och håll rätt på skoterkläderna.
Var rädda om varann
/egon



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0