Urlakad sill!

 En av mina favoriter i juletid är julsillen. Denna fiskart som har så många namn men absolut inte får förväxlas med strömming. Dom är dock av samma fiskart.
Sillen har en köttmängd som uppgår till ca 70% medan strömmingens köttmångd ligger på endast 58%.
Det som kallas "norsksill" "islandssill" "ishavssill" eller "fetsill" är den sill som lämpar sig till julens inläggningar.

I veckan som gick hade en butik i Byske fått hem en tunna sill som vi omgående gjorde oss till delägare i, åtminstonde till ett kilo av innehållet.
Nu efter ett dygn i blötläggning och två dygn som inlagd börjar nämnda sill vara en bristvara, nej inte i Byske men väl i sillskålen hemmavid. Den sillen visste var den tog!

På onsdag ska vi fylla på råvarulagren igen, då har vi snart nya inläggningar på gång. Ni glömmer väl inte att de senaste forskarrönen talar om att 80 gram fiskkött per dag håller många sjukdomar utanför dörren.
Förmodligen så stannar ens vänner som inte är av "fiskätartyp" även dom utanför dörren, detta kan möjligen vara det enda negativa med sillen.
Och hur mjuka och sköna blir inte händerna av sillhanteringen, HANDLOTION PÅ TUNNA FÖR 34:- KILOT.

Se nu till att julstöket inte förvandlar er själva till en URLAKAD SILL.

Var rädda om varann
/egon

Kommentarer
Postat av: inger

Om man vill slippa nariga händer kan man låta någon annan HANDSKAS med sillen.....
Det är i alla fall värt besväret tycker då jag.

2007-12-10 @ 13:22:38
URL: http://northlongswamp.blogg.se/
Postat av: egon

Händerna som behandlar fetsillen (efter vattendragandet) blir infettade och mjuka, det är lotion. Före vattningen blir dom gravade!
/egon

2007-12-10 @ 16:07:22
URL: http://gobde.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0